📚 Methodiek

Bij Nerdlab houden we ervan om samen met anderen iets te maken. Of het nu een vliegende rugzak 🎒 of een lamp in alle kleuren van de regenboog is: je kan het zo gek niet bedenken! Die experimenten 🧪 geven ons en de jongeren die in het lab passeren veel energie.

Om die filosofie nog meer te verspreiden bundelden we verschillende methodieken. Hieronder ontdek je wat we de voorbije jaren geleerd hebben over onder andere community building 🤲 en creatieve processen 🔮.

Probeer het, volledig in de filosofie van Nerdlab, vooral zelf eens uit en experimenteer erop los!

In ons lab brengen we mensen samen 🤲 en stimuleren we co-creatie en experiment 🧪. We creëren een veilige omgeving waar falen en leren zo goed mogelijk ondersteund worden.

Tijdens diverse trajecten en workshops komen jongeren in contact met verschillende technische, sociale en artistieke vaardigheden en krijgen ze de kans om hun talenten te ontplooien 🧭. Het eindproduct is niet op voorhand bepaald en staat niet voorop. We stellen bepaalde randvoorwaarden op waarbinnen de jongeren zelf hun proces in handen nemen. Zo creëren we samen een speeltuin 🎢 waarbij verschillende kansen en uitdagingen openliggen.

Maar hoe pakken we dit eigenlijk concreet aan?

Hier proberen we ons proces zichtbaar te maken en lichten we enkele methodieken toe die we gebruiken om de hierboven beschreven vaardigheden te stimuleren. De methodieken zijn bouwstenen 🧱 waar onze waarden aan gekoppeld zijn. Ze kunnen een hulp bieden voor organisaties die met verschillende mensen werken en graag vanuit hun sterktes 💪 en behoeftes de organisatie willen laten groeien en bloeien 🌼. Daarnaast kan het een hulp bieden voor mensen die groepen begeleiden in een creatief proces.

We nodigen iedereen uit om met die methodieken aan de slag te gaan, ze eigen te maken en ze vooral verder laten groeien. Zelf staan we open om samen over deze methodieken te uit te wisselen en te leren 📚 hoe jullie ze toepassen.

Wil je meer leren over deze methodieken en een opleiding krijgen? Aarzel niet om ons een mailtje te sturen op info@nerdlab.be of in ons lab binnen te springen. We zien jullie graag komen.

Toolkit

Op zoek naar een andere opleiding?

We leren je alles wat we zelf leerden uit onze experimentele projecten de laatste jaren. Speciaal voor iedereen die zelf aan de slag wil met een community van techneuten, creatievelingen en STE(A)M enthousiastelingen.

Bekijk al onze opleidingen