zaterdag 17 maart 2018

 We dagen alle creatievelingen uit om ons versteld te doen staan met zotte ideëen, coole apps, en zaken waar we zelf nooit aan gedacht hadden. Zoals elk jaar is de enige voorwaarde dat er gebruik gemaakt wordt van open data. Een deskundige jury buigt zich over jullie voorstellen en deelt een aantal mooie prijzen uit. Je hoeft niet eerder aan evenementen te hebben deelgenomen om te kunnen winnen.

Niet in het lab, wel in Stad Gent E-gebouw, Franklin Rooseveltlaan 1,9000 Gent

Meer info

maandag 19 maart 2018

Dé manier om heel complexe problemen op te delen en een veel oplossingen te vinden. Zo brengen we Kim Jung Un op andere gedachten en helpen we cash geld de wereld uit. Uiteindelijk gaan we op zoek naar hoe we moeten communiceren met een stoel.

Meer info

dinsdag 20 maart 2018

We verkennen de basis van het gratis 3D pakket Blender.Vooreerst leren we om te gaan met de complexe interface en bediening die dit programma hanteert.Daarna maken we onze aller eerste animatie.Buckle up baby, we duiken headfirst in die stijle leercurve!Benodigdheden:De laatste versie van Blender (2.79) gratis te downloaden op www.blender.org
Een muis, want dat is handiger dan een trackpad.

Meer info

zaterdag 24 maart 2018

Der passeert veel volk in ons lab, gewild of niet, dus is het tijd om dingen naar ipv van het containerparkt te halen. En elektriek te leggen. Wij voorzien lunch en pintjes.De legende gaat dat iedere buildersday er een schat wordt gevonden.

Meer info

maandag 26 maart 2018

Je kan met een parkeersensor meten of de koffie bijna op is, maar ook een krokodillenval. We spelen met alle mogelijk sensoren en kijken welke data we er kunnen uithalen. Wie wil geen bananenkleursensor zelf kunnen maken?

Meer info

Video: LUCA School of Arts - campus C-mine

Heb je een project waar je vast mee zit of zin om samen met ons mee in een project te duiken?

Kom eens langs