Blog

Residentie BRAINWAVES - Bavo De Kuysscher

  • ✏️  Vrijdag 18 augustus 2023

Bavo De Kuysscher is ingenieur van opleiding en maker in hart en nieren. Spatial computing en open source co-creatie zijn z’n absolute dada’s. Door het blenden van computer interfaces in de materiële werkelijkheid wil hij onze mogelijkheden vergroten om onze verbeelding in real time tastbaar te maken. Op die manier kunnen we vlotter samen sleutelen aan de wereld van morgen.

Tijdens zijn residentie in Nerdlab werkt hij verder aan BRAINWAVES, een hoogtechnologische en interactieve kunstinstallatie die de manier waarop we ons bewustzijn verbinden met de wereld zichtbaar maakt. En brain-computer interfaces meet de hersenactiviteit van de participant die de installatie betreedt. De data van de hersengolven beïnvloedt rechtstreeks de visuals die hem omringen en maken de intensiteit van zijn bewustzijn in real-time zichtbaar..

In deze versie van de installatie gaat Bavo op zoek naar de toepassingsmogelijkheden van Blender in deze set-up: een open-source 3D visualisatie programma dat vooral in animatiefilms wordt gebruikt.

Benieuwd naar het resultaat? Of wil je de installatie zelf eens ervaren?
Hou onze socials in de gaten! Het toonmoment komt eraan!
De installatie zal ook te zien zijn op Bring your own Beamer 2023!
Credits

Creatie + Development: Bavo De Kuysscher
Producer + Facilitator: Gust Denteneer
Set-up gebaseerd op de installatie Tender Rhythms van Stephanie Koziej Ph.D
Residenties: Fax Lab (Hasselt), Nerdlab (Gent), Broei (Gent)

Meer info

Artist statement by Stephanie Koziej

Meer artikels