Blog

In de kijker: Maya Stoffijn

  • ✏️  Woensdag 10 juli 2019

Wie komt er zoal bij ons over de vloer en wat doen zij? Met de rubriek 'in de kijker' stellen we telkens iemand aan jou voor. De eerste in de rij is Maya Stoffijn, artiestennaam is RAYOKUMA.

Maya Stoffijn

Maya Stoffijn is 21 jaar en woont in Temse.

Wat heb je het voorbije jaar gedaan waar je echt trots op bent?

Het voorbije jaar is voor mij heel druk geweest, en misschien wel het meest leerrijke jaar van mijn leven. Ik ben er trots op dat ik in mijn afstudeerjaar kei hard ben geknald, maar dan ook naast school. Door die projecten heb ik heel veel nieuwe mensen leren kennen, maar ben ik ook te weten gekomen welke richting ik in wil gaan.

Mocht je jouw top 3 skills/interesses benoemen, wat zouden die dan zijn?

Mijn interesses veranderen echt van week tot week. Ik denk dat 1 van mijn interesses en bijkomend één van mijn skills daarom ook is om verschillende disciplines met elkaar te vermengen. Psychologie, deeltjesfysica, film, datavisualisatie, sounddesign zijn enkele van de onderwerpen waar ik me momenteel mee bezig hou. Daarnaast ben ik heel snel in het leren van nieuwe programma’s, en ontdek ik vlug de onderliggende patronen.

Hoe ben jij voor de eerste keer in/bij Nerdlab terecht gekomen?

Vorig jaar in de zomer stelde Jannes mij voor om samen te werken aan een project in de Krook, genaamd KraakDeKrook. Dat was heel fijn, en dit was meteen ook mijn introductie aan coderen. Daar leerde ik Marlies kennen, en zij stelde mij voor om eens langs te komen in Nerdlab. Van het een kwam het ander, want ik was natuurlijk meteen geïntrigeerd.

Welke studies doe je/heb je gedaan?

Ik ben net afgestudeerd in Beeldende Vormgeving, Studio Digitale aan LUCA-School Of Arts in Gent.

Vertel eens iets meer over je afstudeerproject?

In kader van mijn opleiding maakte ik mijn bachelorproef, genaamd 'Translating Pain'. Ik groeide op met mijn zus die chronisch pijnpatiente is. Pijn kan je niet vatten, meten of beschrijven. Omdat pijn iets heel individueel is en het het falen van de taal toont, besloot ik de pijn te gaan vertalen. Translating Pain is daardoor een VR beleving geworden dat een impressie geeft van mijn zus haar pijn. Dit door middel van een data-visualisatie en sonificatie van verschillende parameters van haar pijn.

Screenshot VR beleving Translating Pain

Screenshot VR beleving Translating Pain

Ben je betrokken in andere projecten?

De projecten waar ik mij tegenwoordig mee bezighoud zijn best divers.

  • Samen met een vriend richtte ik HeadHomeStudios op. Hier maken we videoclips, visuals en in het algemeen designen we dingen voor alternatievere bands. Hierdoor deden we al projectjes voor FÄR, Every Stranger Looks Like You, Wereboy en Humanga Danga. In oktober zijn onze visuals ook te spotten op Onkruit in Gent.
  • Daarnaast ben ik ook heel nauw betrokken bij Kubus die acties onderneemt in samen kunst maken. We organiseren onder andere tekensessies waar we de modellen niet gewoon op een podium zetten, maar tekentheater maken.
  • Los daarvan ben ik hier en daar mee aan projectjes aan het werken, en natuurlijk ben ik ook heel graag betrokken bij de opdrachten van Nerdlab.

In een paar woorden, wat betekent een plek als Nerdlab voor jou?

Connecties leggen, nieuwe plekken ontdekken, collaboraties en ruimte voor andere disciplines.

Meer artikels