Blog

In de kijker: Lucas Dewulf

  • ✏️  Maandag 19 augustus 2019

Met de rubriek 'in de kijker' stellen we telkens iemand uit onze community aan jou voor. Deze keer is Lucas Dewulf aan de beurt. Lucas woont praktisch in ons lab. Deze en volgende maand begeleidt hij een ganse reeks workshops en game-avonden in Nerdlab.

Wat heb je het voorbije jaar gedaan waar je echt trots op bent?

In mei heb ik deelgenomen aan de European Creators Lab. Een masterclass voor immersive reality creators. Ik was super trots dat ik geselecteerd was en die week heb ik zoveel kunnen bijleren over immersive technology maar ook over de mensen die in de industrie werken. Het was fantastisch om te weten dat iedereen zo gepassioneerd en behulpzaam is.

Mocht je jouw top 3 skills/interesses benoemen, wat zouden die dan zijn?

Ik leer 24/7, elke dag probeer ik mezelf bij te scholen. Bij elk project push ik mezelf om nieuwe technieken en manieren uit te zoeken om tot een oplossing te komen. Ik ben een ideeën spons, ik consumeer zoveel content, podcasts, games, films. Alle soorten media. Niet enkel als entertainment. Maar later bij projecten kan ik al die ervaringen terug ophalen en verwerken in nieuwe ideeën. Ik probeer altijd te helpen waar ik kan kan. Ik ben zeer koppig en probeer alles alleen op te lossen en alles individueel te maken. Maar dan bots je al snel op je eigen limieten. Dus uit eigen ervaring weet ik dat als je elkaar kunt helpen je zoveel verder raakt.

Lucas draagt een VR bril

Zo zie je Lucas het vaakst in Nerdlab, met een VR headset op.

Hoe ben jij voor de eerste keer in Nerdlab terecht gekomen?

De eerste keer in Nerdlab was toen ik deelnam aan een traject waar een dansgezelschap een performance wou maken met Virtual Reality.

Wat doe je nu?

Ik ben zelf bezig met enkele artistieke projecten. Bij Nerdlab en JEF geef ik regelmatig workshops. En ik werk ook nog als freelancer bij A Mad Production, een 360° documentaire productiehuis.

Wat betekent een plek als Nerdlab voor jou?

Durven experimenteren, veilige plek, vrienden en steun.

Wil je Lucas eens ontmoeten?

Kom dan naar één van onderstaande avonden:

Meer artikels