Blog

In de kijker: Kasra Tabrizi

  • ✏️  Dinsdag 17 september 2019

Op gepaste tijdstippen interviewen wij eens iemand die vaker bij ons over de vloer komt. Deze maand is het de beurt aan Jack of all Trades: Kasra Tabrizi.

Wat heb je het voorbije jaar gedaan waar je echt trots op bent?

Voor mij, verhuizen naar Gent was één van de keuzes waar ik echt trots op ben. Ik heb hierdoor veel mensen leren kennen van diverse achtergronden maar met gelijkaardige interesses. Door bij te leren van anderen, ben ik ook meer te weten gekomen over mijzelf en welke richting ik wil inslaan in mijn leven.

Mocht je jouw top 3 skills/interesses benoemen, wat zouden die dan zijn?

Ik ben altijd een soort Jack Of all Trades geweest waar ik een brede interesse heb en graag een verband probeer te vinden tussen alles. Ik ben vooral heel erg geïnteresseerd in Filosofie, Technologie en Muziek.

Hoe ben jij voor de eerste keer in Nerdlab terecht gekomen?

Ik was altijd op zoek naar een plaats waar ik mijn kennis kon vergaren/delen met anderen omtrent technologie. Via Marlies ben ik dan terecht gekomen in Nerdlab.

Welke studies heb je achter de rug?

Ik heb eerst mijn professionele Bachelor behaald in de Elektronica-ICT en daarna een master in de Elektronica.

Bachelor proef

Voor mijn Bachelor proef maakte ik een capacitieve sensor besturing voor een elektrische rolwagen. Dit werd speciaal gemaakt voor kinderen met een handicap die veel last hebben van spierspanningen in hun armen en schouders.

Bij het bedienen van de joystick heeft het kind door de spierspanning de neiging om zijn rechterarm niet te laten rusten op de tablet van zijn rolstoel. Door met zijn rechterarm de sensor te bedienen, wordt die houding van het kind gecorrigeerd.

Master proef

Voor mijn Masterproef heb ik een systeem ontworpen die een Led Lamp oplicht door middel van draadloze elektriciteit. Dit is dezelfde technologie die ook gebruikt wordt om smartphones draadloos op te laden.

Ik heb de Led lamp echter laten oplichten vanop een afstand van ongeveer 20 cm. Het was een grote uitdaging om dat allemaal met puur analoge elektronische componenten te maken.

MatrixDisplay

Wat doe je nu?

Ik werk als programmeur. De tijd die me rest engageer ik graag in de ontwikkeling van workshops die een specifieke technologie zoals 3D, AI, ... in praktijk toepassen en dus toegankelijk maken voor iedereen.

Ben je betrokken in andere projecten?

Ik heb vorige jaar TechRebels opgericht met als doel workshops Elektronica/Programmeren te geven aan iedereen die interesse heeft. De eerste workshop die ik gegeven heb, was een workshop Arduino aan kinderen die zich in kansarme gezinnen bevinden. Voor het moment ben ik ook bezig met het maken van een Led Matrix display waar ik allerlei Led animaties, pixel arts op wil laten verschijnen. Voor de frame en het rooster heb ik gebruik gemaakt van de full spectrum lasercutter bij Nerdlab.

Wat betekent een plek als Nerdlab voor jou?

Diverse kennis delen en vergaren.

Meer artikels