Blog

De mooiste dag van het jaar

  • ✏️  Vrijdag 20 december 2019

Mutation Festival 2019

Bekijk de aftermovie

Onze tweede editie Mutation Festival was er meteen eentje om nooit te vergeten. Een paar honderd deelnemers zochten hun weg naar de Kopergietery, waar het plenaire gedeelte van start ging. Waar enkele doorwinterde Nerds het podium deelden met de nieuwbakken jonkies die hun eerste stappen zetten in de wondere wereld van tech en art. Waar Daan Roosegaarde, Jing-Cai Liu, Glimps, Lucas Dewulf AKA Nearly Norman en Nerdlab zelve de zaal vulden met energieke, inspirerende en waardevolle woorden.

In de namiddag vulden verschillende locaties zich met de meest inspirerende workshops, lezingen en inspiratiemomenten. Een expo vulde het geheel op, en bracht verstrooiing met werken van jonge makers. Lichtgevende bacteriën in Straatier, VR belevingen op het water van de Huidevetterskaai door Captain Einstein, Vr belevingen over pijn en porno in Tejo, sociale interactie via sociale media in Nieuwland, denksessies in Onbetaalbaar en het Industriemuseum, de ruimte veroveren in de Kopergietery, het scala was breed. Deelnemers uit de creatieve, de culturele en de onderwijssector kwamen samen, verbonden met elkaar en zorgen voor de Mutatie die nodig is in het veld om verder te komen. Verbondenheid in skills, talenten, interesses en uitdagingen. Want Mutatie is de basisvoorwaarde voor evolutie.

De avond viel over Gent, en bracht ons een hoop licht- en beamergeweld uit alle uithoeken van het land. Interactieve, analoge en high end tech installaties vulden de hallen van Nieuwland. Honderden bezoekers trokken grote ogen, deinend op de warme klanken geproduceerd door El Sistema Passota. Bring Your Own Beamer, een concept waarbij nieuwe en professionele licht- en beeldkunstenaars elkaar zoeken en vinden in een eenmalige expo van puur plezier.

Dankje, artiesten, bezoekers en de vele vrijwilligers, om deel te zijn van dit prachtig moment. Het mooiste moment van het jaar. ♥

Aftermovie dagconferentie

Meer artikels