Huur ons

Design thinking

Ben je op zoek naar innovatieve oplossingen voor een uitdaging die impact heeft op heel wat mensen? We helpen je er graag doorheen.

Je leert, aan de hand van de design thinking methodiek, snel oplossingen genereren voor dagelijkse of complexe uitdaging in je werking. Je wordt door je eerste co-creatie proces gecoacht, en bouwt een eerste prototype. Misschien wel op een week tijd!

De design thinking methode?

  1. Scoping: we bepalen samen welk probleem we van jou aanpakken in functie van timing en budget
  2. Problem understanding: de context van je probleem wordt dieper onderzocht. Wie is er bij betrokken? Wat gebeurt er op dat moment? Waar ligt de grootste verbetering?
  3. Ideation: tijd om je oplossingen te bedenken. Met post-its en creatieve oefeningen beschrijven we vooral veel ideeën.
  4. Selectie: samen met je belangrijke stakeholders evalueren we de ideeën en kies je waar we verder mee gaan.
  5. Prototyping: Wij gaan aan de slag om je gekozen ideeën te bouwen, als je wil mag je meehelpen!
  6. Testen: We leggen de ideeën voor aan je doelgroep en kijken of de keuzes steek houden. Zo kan je onderbouwde investeringen doen.

De expertise van Nerdlab

Nerdlab begeleidt bijna dagelijks creatieve processen. Daarin vertrekken we van vage contexten om concrete prototypes voor je te bouwen.

De hele organisatie en haar lab ademt technologische innovatie en creativiteit. Over de jaren connecteerden we tientallen experts tot een hecht netwerk van programmeurs, ingenieurs, (vr) content creators, ontwerpers en procesbegeleiders, helemaal toegankelijk voor jou.

Ben je er klaar voor?

Stel je vraag via het formulier en we contacteren je heel binnenkort