Dingen Maken

CHASE x Nerdlab: Collab Challenge

  • 🗓️  12 september 2019 tot 03 november 2019
  • 🏷️  Inschrijven
  • 🔗  Facebook

CHASE en Nerdlab slaan de handen in elkaar en bieden jonge makers in digital storytelling en mediakunst de kans elkaar te besmetten en te verrijken met hun wildste ideeën. In een traject van 5 weken begeleiden we de geselecteerde projecten en makers richting een toonmoment in Antwerpen.

1. Pitch je project of idee!

Op donderdag 12 september om 19 uur komen alle makers samen in Nerdlab en pitchen om de beurt hun project(idee). Na elke pitch wordt er wild gebrainstormd in groep over de mogelijkheden (uitbreiding/presentatie). Al doende worden die projecten gekozen waar de meest spontane en enthousiaste samenwerking rond ontstaan om in groep hieraan verder te werken.

2. Cocreate!

Hierop volgt een traject van 4 weken waarbij minimum telkens twee verschillende makers een gedeeld project verder uitwerken, onder begeleiding van de coaches, die ook ondersteuning bieden richting presentatie en productie van de showcase.

3. Showcase!

Alle creaties en/of concepten stellen we tentoon begin november in Antwerpen. De gepresenteerde werken doelen op interactie (feedback) en/of participatie van zowel de toevallige voorbijganger als de bezoekers van de showcase.

Voor wie?

  • Je maakt dingen in de digitale wereld, de fysieke wereld of de augmented one.
  • Je kan je project of idee komen pitchen op de avond van 12 september
  • Je kan je vrijmaken voor een viertal contactmomenten bij voorkeur op donderdagen 19/9, 26/9, 3/10 en 10/10. Indien belet, kunnen onderling andere afspraken worden gemaakt onder de makers die samenwerken aan gekozen project.
  • Het resultaat of de tussenstand van jouw project wordt getoond in RAAT, de nieuwe plek in Antwerpen die KAVKA samen met AAIR cureert. Op zaterdag 2/11 stellen we alles op en op zondag 3/11 kan je een woordje vertellen aan bezoekers en passanten van de showcase. De expo blijft open tot 9/11.

Deelnemen?

Stuur een mailtje naar nathalie@nerdlab.be. Wens je gewoon aanwezig te zijn als maker om mee te brainstormen op de avond van 12/9, bevestig dan ook je aanwezigheid per mail.

Andere projecten