Bring Your Own Beamer '18

Tientallen kunstenaars nemen hun eigen projector onder de arm en verzamelen voor kortstondige expositie. Samen is het een explosie van visuele en digitale kunst, installaties, music visuals en performances. De tijdelijke lichtkunstgalerij is de grootste in zijn soort in ons land, absoluut de moeite om te beleven.

Dit jaar is het verzamelen geblazen op vrijdag 7 december vanaf 19u in de Chinastraat tijdens Mutation Festival.

Een prachtige scene

Bring Your Own Beamer - kortweg 'BYOB' - is een idee uit de koker van de Nederlander Rafaël Rozendaal en is, naast kaas en kroketten uit de muur, het leukste Nederlandse exportproduct. BYOB is, aldus Rozendaal, een 'open source exhibition concept'. Iedereen kan er eentje organiseren, het enige wat je hoeft te doen is een plek vinden, kunstenaars uitnodigen en hen vragen om hun projector mee te brengen. De voorbije jaren brachten we meer dan 200 beginnende maar ook professionele lichtkunstaars samen.

Wil je graag zelf iets tonen? Schrijf nu in!

Heel de avond muziek

KooDoo van het Gentse Moodfamily verzorgt de soundtrack van de avond. In de geest van zijn befaamde Moon Tapes brengt hij een ode aan de ruimte. Olivia Descampe zorgt hierbij voor spacende taferelen met haar handgemaakte collagekunst.

Om 22u komt Dijf Sanders performen. Voor het materiaal van zijn nieuwe plaat reisde hij naar het Indonesische eiland Java. Die reis leverde hem een hele reeks opnametapes vol plaatselijke geluiden op. Niet. Te. Missen.

Byob

Digitale kunst ontdekken terwijl je aan een fris drankje nipt? BYOB is helemaal vrij toegankelijk en gratis. Spreek met wat vrienden af en hang rond op de meest interessante plek van Gent. We zorgen voor een grote collectie aan installaties, kunstenaars, probeersels en experimenten. Als er maar een beamer aan te pas komt.

Laat weten dat je komt