UPDATES

Maak muziek met data uit (deep) space

maandag 14 oktober 2019

Heb je je ooit afgevraagd hoe het heelal zou klinken als je ernaar kon luisteren, of hoe data van ons zonnestelsel je kan helpen bij het componeren en producen van muziek? In deze workshop leer je er alles over.

Je gaat hierbij praktisch aan de slag met datastreams van de NASA's Geos satelliet (Geostationary Operational Environmental Satellite).

Met behulp van de open source software pakketten Pure Data en processing zal Valery Vermeulen je leren hoe je deze data kan omzetten in geluid en muziek.

Dr. Valery Vermeulen van het Center for Music, Coding and Sound Desgin (Center-MCS) in Gent, is een Belgisch multimedia kunstenaar, elektronisch muzikant en producer, wiskundige en gastdocent aan de Erasmushogeschool Brussel.

  • Geen voorkennis vereist. Alle concepten en methodes in de workshop worden op een directe en praktische manier aangebracht.
  • Breng eigen laptop en hoofdtelefoon mee.
  • Installeer Pure Data en Processing op je laptop.
  • max. 20 personen
Workshop Valery Vermeulen NL Mutation2019

Sinds 2004 werkt Valery als multimedia kunstenaar aan verschillende interactieve multimedia installaties waar de mens-machine interactie centraal staat.

Valery heeft zowel een achtergrond in muziek (Master Muziekproductie aan Conservatorium Gent) als in wiskunde (Doctoraat in Zuivere Wiskunde, Ugent) en is actief als elektronisch muzikant, muziekproducer, wiskundige, gastdocent aan het Conservatorium Gent en onderzoeker aan het Departement Wiskunde aan de Universiteit Antwerpen.

Tevens geeft hij tal van workshops in binnen en buitenland rond klanksynthese, muziekproductie en de cross over tussen wiskunde, muziek en technologie.

http://www.valeryvermeulen.net...

Related