UPDATES

Talk Jing-cai Liu: The Wearable Face Projector

zondag 03 november 2019

Persoonlijke gedachten en meningen moeten privé blijven. Deze Wearable Face Projector beschermt u tegen privacyschending. Het is een kleine beamer die een ander gezicht op je gezicht projecteert, waardoor je een compleet nieuw uiterlijk krijgt.

Camera's en andere technologische producten zorgen voor een betere en veiligere leefomgeving dan ooit tevoren. Megadatabanken en camera's met een hoge resolutie op straat slaan honderden exabytes per jaar op.

Maar wie heeft toegang tot deze gegevens? Het is mogelijk dat deze data voor commercieel gebruik worden gebruikt. Niet alleen retailbedrijven, maar ook de advertentie-industrie zouden in de komende toekomst erg geïnteresseerd kunnen zijn in deze gegevens. Ze hopen deze persoonlijke gegevens en informatie zoveel mogelijk te verkrijgen.

In de toekomst kan een advertentie je naam noemen als je door de straten loopt. De bedrijven kennen uw interesses en kunnen verschillende retailstrategieën voor jou instellen. Het kan handig zijn voor klanten, maar persoonlijke gedachten en meningen moeten privé blijven.

De "draagbare gezichtsprojector" van Jing-cai Liu is een hoed met een ingebouwde LCD-projector die je gezicht bedekt met een reeks steeds veranderende geprojecteerde gezichten.

#designfiction #privacy #artandproductdesign

Wearable face projector2

Related