UPDATES

Cocreatie en Activisme: inspiratie, talks + workshop

donderdag 24 oktober 2019

Hoe kan cocreatie (en participatieve processen) worden gebruikt om maatschappelijke uitdagingen aan te pakken? CultuurConnect nodigt 3 verschillende projecten uit om dit te demonstreren. De sessie start met enkele inspirerende gesprekken van mensen achter de projecten. Daarop volgt een praktische workshop om zelf een cocreatief project op te zetten.

Hoe kunnen cocreatieve of participatieve processen ingezet worden als oplossing voor maatschappelijk uitdagingen?

We laten Evi Swinnen van Timelab aan het woord over het Gentse stadslaboratorium De Schuur, dat wil bijdragen aan een positieve en duurzame stad.

Elke Verhaeghe en Mathilde Ledent van Gluon vertellen over Hacktivate The City, een lab waarin jongeren, kunstenaars en technologen zoeken naar oplossingen voor grootstedelijke uitdagingen.

Ernst Marechal van GC De Vaartkapoen vertelt over het sociaal-artistieke project ‘Alles op tafel’, een VR-film waarin zes Belgisch-Marokkaanse vrouwen een virtuele inkijk geven in hun leefwereld.

Daarna ga je zelf met een fictieve uitdaging aan de slag in een workshop begeleid door design navigator Adriaan Debruyne van Apollo18. Hij reikt praktische handvaten aan voor de opzet van een cocreatief project.

Hacktivate the City Gluon Sessie 3

Hacktivate the City Gluon sessie

Related