Over Mutation festival

De conferentie die technologie - en kunsteducatie net dat stapje verder duwt. Laat je inspireren door internationale voorbeelden, ontdek de workshops van de toekomst en leer hoe je zelf aan de slag kunt in jouw praktijk.

Mutation festival is het jaarlijkse sluitstuk van de experimenten rond educatie en participatie.

Beleef het zelf

Wordt eventjes deelnemer van de artiestieke techworkshop van de toekomst. Specialisten in hun vakgebied leggen op een beginnersniveau uit wat Raspberri Pi en algorave betekent. Ontdek hoe technologie kan ingezet worden om kunst te maken en dat dat helemaal niet moeilijk hoeft te zijn.

Lees de details

Breng in jouw praktijk

Tijdens korte presentaties in kleine groepjes brengen experten uit het veld hun ervaring met het experimenteren met tech- en kunsteducatie binnen hun organisatie. Hier krijg je niet enkel een good practices maar ook de mogelijkheid om al je vragen te stellen.

Lees de details

Ontspan en ontdek

Even geen zin in een actieve workshop of talk? Geen probleem. Je kan in onze expozone genieten van een koffie en allerlei interactieve installaties. Je zal je geen moment vervelen.

 • Muziek (gratis)

  Dijf Sanders

  Tijdens BYOB verwennen we je met de Gentse multi-instrumentalist Dijf Sanders. Voor het materiaal van zijn nieuwe plaat reisde hij naar het Indonesische eiland Java. Die reis leverde hem een hele reeks opnametapes vol plaatselijke geluiden op.

  Kom af

 • Lichtinstallaties (gratis)

  BYOB

  Tientallen kunstenaars nemen hun eigen projector onder de arm en verzamelen voor Bring Your Own Beamer. Ze trakteren je op visuele en digitale kunst, installaties, music visuals en performances. De tijdelijke lichtkunstgalerij is de grootste in zijn soort in ons land, absoluut de moeite om te blijven hangen.

  Alles over BYOB

 • DJ (gratis)

  KooDoo

  KooDoo van het Gentse Moodfamily verzorgt de soundtrack van de avond. In de geest van zijn befaamde Moon Tapes brengt hij een ode aan de ruimte. Olivia Descampe zorgt hierbij voor spacende taferelen met haar handgemaakte collagekunst.

  KooDoo op Soundcloud

Praktisch

Dagindeling

Tussen 9u30 en 18u zijn er lezingen, workshops, discussies en de expositie. We verwennen je met koffie en een middagmaal. Voor het dagprogramma heb je tickets nodig.

Na 18u
zetten we de deuren gratis voor iedereen open. Dan blijft de expo open en kan je genieten van Dijf Sanders en vele lichtkunstenaars op Bring Your Own Beamer.

Locatie

De Chinastraat bestaat voornamelijk uit oude fabrieksgebouwen. We voorzien voldoende verwarming, maar een extra trui is goed meegenomen.

Langskomen kan:

- Vind de Chinastraat op Google Maps
- Kom met de trein: stap af in Gent Dampoort en loop te voet of neem bus 6
- Kom met de auto via de R4, parkeren kan ter plaatse.

Eten

We voorzien voor jou koffie, tussendoortjes en een middagmaal tijdens Mutation Festival.

‘s Avonds kan je tijdens BYOB genieten van heerlijk lekker eten van verschillende foodtrucks. De toegang is hier gratis, maar je consumpties niet.

Zijn er speciale noden in jouw dieet? Laat even weten op marlies@nerdlab.be

Tickets

 • ProUitverkocht
 • StudentUitverkocht
 • BYOB Gratis