Opleidingen

(Super!)diversiteit

Tegen 2050 heeft één derde van de jongeren een andere thuiscultuur. Een enorme inpakt op samenwerkingsvormen, inrichting van locatie, begeleiders en communicatie. Een diverse community met verschillende meningen en achtergronden is de rijkdom van je organisatie. Het zorgt voor verse inzichten en nieuwe oplossingskaders én is mede daarom een doel voor vele sectoren.

Kies je voor een doelgroepspecifieke werking of net voor een inclusievere organisatie? We helpen je graag op weg. We onderzoeken samen hoe divers je groep nu al is en welke richting dat best kan evalueren.

Deze opleiding geven we graag bij jullie op maat.

Wat gaan we doen?

  1. De basis: wat is (super)diversiteit eigenlijk? Welke communicatie werkt, welke eigenschappen hebben je begeleiders nodig en aan welke voorwaarden moet je locatie voldoen?
  2. Jouw situatie: wat werkt al goed en wat kunnen we daar van leren over de noden en verwachtingen van jullie gewenste doelgroepen?
  3. Jouw actieplan definiëren: welke zijn de eerste stappen die je kan nemen, waar liggen interessante samenwerkingen en hoe organiseer je dat succesvol?
  4. Waarmaken van je plannen: hier omarmen we de methodiek van uitproberen, evalueren en bijsturen. We bepalen de eerste stappen die je kan nemen.

En dan is het aan jou. Als je nog ondersteuning kan gebruiken dan behoort een coachingstraject ook tot de opties.

De expertise van Nerdlab

Nerdlab ontwikkelde sinds 2015 een eigen methodiek 📚 voor het ontwikkelen van technisch en creatief talent. Op basis van honderden contacturen en analyses van onze eigen werking leerden we hoe we een
diverse groep 👐 kunnen samenbrengen en engageren om te creëren.

Deze methodiek steunt niet op een stappenplan maar op een set aan omgevingsvoorwaarden die er voor zorgen dat mensen zich op hun gemak voelen en zo vlot tot impactvolle plannen komen. In al onze opleidingen gebruiken we deze methodiek als 🌱 grondlaag.

Wil je deze opleiding toegespitst op jullie organisatie?

Dan passen we deze graag voor je aan. Of heb je nood aan een volledig coachingstraject nop maat? Dat kan ook.

Laat je gegevens na en we contacteren je snel.

Niet helemaal wat je zocht?

We leren je alles wat we zelf leerden uit onze experimentele projecten.

Contacteer ons