Makerspace starten?

Ben je op zoek naar hoe je makeractiviteiten kan doen passen binnen je bestaande werking? Wil je het effect van de digitale week duurzamer maken? Op zoek naar hoe je een digitaal-artistieke werking kan opzetten? Wij helpen je graag op weg.

Nerdlab verduidelijkt hoe de basisconcepten van makerslabs passen binnen je organisatie, hoe je een duurzame werking opstart en zelfs welke machines je nodig hebt. Daarvoor hebben we drie formules: kies maar uit!

De dag

Tijdens De dag komen we bij jullie langs en beginnen we bij het begin: wat is het verschil tussen een fablab, een makersplaats en een hackerspace? Hoe zit dat met die machines, wat bestaat er al in Vlaanderen en hoe kunnen die organisaties ons helpen?

In deel twee van de dag gaan we dieper in op de communitywerking. Hoe breng je mensen samen? Hoe zorg je voor een divers publiek? Welke zijn de bouwstenen van een duurzame makerswerking bij jullie? We linken onze ervaring aan jullie input.

Als laatste stap zetten we de theorie om naar de praktijk. We geven een aantal handvaten om na deze dag aan de slag te gaan. Daarvoor peilen we naar jullie bestaande werking en doelstellingen. We brainstormen over welke vorm een makerslab bij jullie er kan uitzien.

Iets voor jullie? Mail ons

Dag

De week

We nemen tijden De week de tijd om samen met jullie een co-creatie proces in te duiken. We nemen een duidelijk afgebakende tijd om tot een concreet concept voor jullie werking te komen. Daarbij gaan we er voor om gedragenheid te krijgen bij beslissingsnemers en andere stakeholders om jullie project te kunnen realiseren.

Naast de interne beslissingsnemers gaan we deze week ook aan de slag met mogelijke partners en de toekomstige deelnemers en leden van jullie makerlab. Zo testen we alle aspecten van een succesvolle makerplaats.

Na deze week verzamelen we de keuzes en inzichten in een rapport of presentatie (aan jou de keuze). Op die manier heb jullie iets in handen om dit project verder vorm te geven.

Ook deze nood? Contacteer ons.

Week

Op maat

Zit je met een vraag waarop de dag of de week geen antwoord kunnen bieden? Geen paniek, we kijken welk programma we voor jullie kunnen samenstellen.

Laat ons eerst koffie drinken

Custom

Wij komen langs

We bekijken wie jullie zijn, wat jullie doelen zijn en brengen in kaart wat er al leeft.

We helpen mee

We zorgen dat je de juiste hardware investeert en helpen je bouwen aan een community waar je van onder uit opstart.

We starten

We zijn je eerste docenten en leiden je nieuwe docenten op.

Nerdlab bestaat uit een groep enthousiastelingen die dagelijks dingen maakt, elkaar dingen leert en haar eigen lab onderhoudt. Deze ervaring brengen we samen met professionele lesgevers geschoold in service design om kwaliteitsvol advies te geven.

Mail Hannes voor meer info