Leren maken

The open arm project

Robotarmen met ingebouwde smartwatches of die sterker zijn dan elke menselijke arm. Tegenwoordig is het allemaal mogelijk! In 8 weken tijd maken we een prototype van een prothese arm. Kom mee brainstormen op 10 oktober.

WAT!
Nerdlab gaat, samen met V.O.E.M. en Orkidea, de uitdaging aan om een prototype te ontwerpen van een functionele prothese arm, voor mensen met beperkte toegang tot gezondheidszorg.

Bijna 2.000.000 mensen in de wereld lopen met een prothese rond.

Op dit moment kunnen we al innovatieve protheses produceren die de sportieve prestaties van atleten kunnen verbeteren. Zelfs bionische armen met ingebouwde smartwatches en een laadstation zijn al een realiteit.

Naast al deze fascinerende voorbeelden zijn er wereldwijd nog steeds een groot aantal mensen die geen toegang hebben tot een basis prothese door economische, sociale of culturele factoren
en de geografische locatie.

Uitdaging
Vanaf 10 oktober vertrekken we vanuit een concrete case. Kom samen brainstormen, prototypen, ideeën verkennen dit onder begeleiding en met de feedback van verschillende experten. Na die avond gaan we aan de slag om in 8 weken een prototype te ontwerpen. Het resultaat wordt tentoongesteld tijdens Mutation Festival op 29 november.

WANNEER!
Inschrijven kan via jens@nerdlab.be - plaatsen zijn beperkt en gratis, maar we verwachten dat je aanwezig bent op:

Op donderdagen van 19 tot 22 uur.
10/10, 17/10, 24/10, 31/10, 07/11, 14/11, 21/11, 28/11, 5/12

VOOR WIE!

  • Je kan je vrijmaken op bovenstaande momenten.
  • Je schrikt niet weg van een uitdagende opdracht!
  • Je bent geïnteresseerd in bionische technologie.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door de Vlaamse Overheid.

Facebook

Andere projecten

KASK x Nerdlab: Algorave - Live coden

<< Algorave >> :: a meeting point of hacker philosophy, geek culture, and clubbing >>

Medialab Gent

Jongeren zijn ganse dagen bezig met digitale content te creëren en te verspreiden op sociale media, op zoek naar likes en comments. Maar wat als we jou nu allerlei technieken aanleren om wat jij nu al maakt to the next level te tillen?

Glass & Tech: a love story?

Denk je dat de kunst van het glasmaken een oud, vergeten ambacht is voor mannen met lange baarden? Niets is minder waar! Glas biedt eindeloze opties om het te combineren met nieuwe en innovatieve technologie.

CHASE x Nerdlab: Collab Challenge

CHASE en Nerdlab slaan de handen in elkaar en bieden jonge makers in digital storytelling en mediakunst de kans elkaar te besmetten en te verrijken met hun wildste ideeën. In een traject van 5 weken begeleiden we de geselecteerde projecten en makers richting een toonmoment in Antwerpen.

Summercamp: Music Lost & Found in Space

Muziek producen met data van de sterren en zwarte gaten? Dat kan deze zomer bij Nerdlab onder de vakkundige begeleiding van Valery Vermeulen (Center-MCS / Mikromedas).

Beatmaking

Op 5 opeenvolgende woensdagavonden leer je tijdens de BEAT IT workshop je eigen beats maken en producen in een eigen song, dit met behulp van Ableton software en een drumcomputer.

Print your way up: 3D heroes

Hack je ondernemerstoekomst in Nerdlab! Onder het motto: ,,De ene is zijn afval, is de ander zijn 3D filament” gaan we samen met TRIDEA aan de slag. We experimenteren met het 3D printen met recyclagemateriaal en gaan in 6 weken proeven van circulair ondernemen.

Buren Bouwen Buurtspel

Nerdlab bevindt zich middenin de buurt Sluizeken - Tolhuis - Ham te Gent. We nodigen al z'n bewoners en bewonderaars uit om samen in te zoomen op hun meest en minst geliefde plekjes en het waarom daarvan.