Leren maken

Summercamp: Music Lost & Found in Space

Muziek producen met data van de sterren en zwarte gaten? Dat kan deze zomer bij Nerdlab onder de vakkundige begeleiding van Valery Vermeulen (Center-MCS / Mikromedas).

Valery dompelt je twee volle zaterdagen onder in data sonificatie en geluidssynthese. Daarnaast kan je zelfstandig werken in ons het lab. We houden een toonmoment in zijn Center for Music, Coding and Sounddesign op de laatste dag van de Gentse Feesten.

Praktisch:

- Gratis maar inschrijven! Eén adres: michelle@nerdlab.be. Enkel na bevestiging op mail is je plaatsje verzekerd.
- Leeftijd: 14 - 30 jaar.
- Nodig: laptop (niet mogelijk? Geef seintje en we regelen dat.).
- Data (deelnemen enkel als je alle data kan):

Zat 13/7: 10u - 17u
Dins 16/7: 18u - 22u
Don 18/7: 18u - 22u
Zat 20/7: 10u - 17u
Dins 23/7: 18u - 22u
Don 25/7: 18u - 22u
Zat 27/7: 10u - 17u of 18u - 22u
Zon 28/7: 10u - 17u

Vragen? Mail naar michelle@nerdlab.be

www.valeryvermeulen.net

www.valeryvermeulen.net/center-mcs

www.nerdlab.be

Facebookevent

Andere projecten

The open arm project

Robotarmen met ingebouwde smartwatches of die sterker zijn dan elke menselijke arm. Tegenwoordig is het allemaal mogelijk! In 8 weken tijd maken we een prototype van een prothese arm. Kom mee brainstormen op 10 oktober.

KASK x Nerdlab: Algorave - Live coden

<< Algorave >> :: a meeting point of hacker philosophy, geek culture, and clubbing >>

Medialab Gent

Jongeren zijn ganse dagen bezig met digitale content te creëren en te verspreiden op sociale media, op zoek naar likes en comments. Maar wat als we jou nu allerlei technieken aanleren om wat jij nu al maakt to the next level te tillen?

Glass & Tech: a love story?

Denk je dat de kunst van het glasmaken een oud, vergeten ambacht is voor mannen met lange baarden? Niets is minder waar! Glas biedt eindeloze opties om het te combineren met nieuwe en innovatieve technologie.

CHASE x Nerdlab: Collab Challenge

CHASE en Nerdlab slaan de handen in elkaar en bieden jonge makers in digital storytelling en mediakunst de kans elkaar te besmetten en te verrijken met hun wildste ideeën. In een traject van 5 weken begeleiden we de geselecteerde projecten en makers richting een toonmoment in Antwerpen.

Beatmaking

Op 5 opeenvolgende woensdagavonden leer je tijdens de BEAT IT workshop je eigen beats maken en producen in een eigen song, dit met behulp van Ableton software en een drumcomputer.

Print your way up: 3D heroes

Hack je ondernemerstoekomst in Nerdlab! Onder het motto: ,,De ene is zijn afval, is de ander zijn 3D filament” gaan we samen met TRIDEA aan de slag. We experimenteren met het 3D printen met recyclagemateriaal en gaan in 6 weken proeven van circulair ondernemen.

Buren Bouwen Buurtspel

Nerdlab bevindt zich middenin de buurt Sluizeken - Tolhuis - Ham te Gent. We nodigen al z'n bewoners en bewonderaars uit om samen in te zoomen op hun meest en minst geliefde plekjes en het waarom daarvan.