STEAM-Power

Tijdens de opleiding “STEAM Power” leiden we jeugdwerkers op tot volwaardige fablabinstructeurs. Samen met JES en Ingegno onder de vleugels van Digipolis bieden we een traject aan waar technische-, sociale- en creatieve vaardigheden centraal staan.

DONDERDAG 26 EN VRIJDAG 27 APRIL TELKENS VAN 18U TOT 22U

De 3D-printer

Leer werken met een 3D-printer. Welke tekening heb je nodig? Hoe stel je de machine juist in en welke materialen kan je gebruiken? We ontwerpen zelf een voorwerp en leren het printen.

Meer info

DONDERDAG 3 EN VRIJDAG 4 MEI TELKENS VAN 18U TOT 22U

De lasercutter

Leer vormen uitsnijden op de lasercutter. Welke tekening heb je nodig? Hoe stel je de machine juist in en welke materialen kan je gebruiken? We ontwerpen zelf een voorwerp en leren het uitsnijden met de lasersnijder.

DONDERDAG 3 EN VRIJDAG 4 MEI TELKENS VAN 18U TOT 22U

De snijplotter

Leer vormen uitsnijden op de snijplotter. Welke tekening heb je nodig? Hoe stel je de machine juist in en welke materialen kan je gebruiken? We ontwerpen zelf een sticker die we zelf leren uitsnijden op de snijplotter.

Meer info

STOOM VR

Tijd om stevig aan de slag te gaan met VR? Goesting om in bende aan een voorstelling te bouwen? Dan is het tijd voor STOOM!

Moving Data

We bouwen mee aan de voorstelling Follow me van Bflat. Deze freerunner-danser-muziekanten maken een voorstelling waarbij ze het publiek een kilometer een kilometer mee sleuren doorheen een straat. We bouwen naast deze fysieke versie ook een digitale beleving.