Leren maken

Medialab Gent

Jongeren zijn ganse dagen bezig met digitale content te creëren en te verspreiden op sociale media, op zoek naar likes en comments. Maar wat als we jou nu allerlei technieken aanleren om wat jij nu al maakt to the next level te tillen?

Jonge mediamakers maken zelf beelden en audio over en met hun eigen leefwereld en wij versterken hun skills (podcasts, film, fotografie, vlogs, sociale media, grafisch ontwerpen, ...)

Het medialab gaat door in Gent tijdens de herfstvakantie, iedere dag van 28 oktober tot en met 1 november. Gratis voor jongeren tussen 16 en 30 jaar.

Doe mee! Stuur een mail naar nathalie@nerdlab.be of spring eens binnen en kom kennismaken!

Medialab Gent is een traject binnen het project WeAreMakers i.s.m. Piazza

Inschrijven

Andere projecten

KASK x Nerdlab: Algorave - Live coden

<< Algorave >> :: a meeting point of hacker philosophy, geek culture, and clubbing >>

Strijd om de naam van het Zonder-Naampark!

Nerdlab presenteert:

----------------------------------
Het Zonder-Naampark spel!
----------------------------------

Glass & Tech: a love story?

Denk je dat de kunst van het glasmaken een oud, vergeten ambacht is voor mannen met lange baarden? Niets is minder waar! Glas biedt eindeloze opties om het te combineren met nieuwe en innovatieve technologie.

CHASE x Nerdlab: Collab Challenge

CHASE en Nerdlab slaan de handen in elkaar en bieden jonge makers in digital storytelling en mediakunst de kans elkaar te besmetten en te verrijken met hun wildste ideeën. In een traject van 5 weken begeleiden we de geselecteerde projecten en makers richting een toonmoment in Antwerpen.

Summercamp: Music Lost & Found in Space

Muziek producen met data van de sterren en zwarte gaten? Dat kan deze zomer bij Nerdlab onder de vakkundige begeleiding van Valery Vermeulen (Center-MCS / Mikromedas).

Beatmaking

Op 5 opeenvolgende woensdagavonden leer je tijdens de BEAT IT workshop je eigen beats maken en producen in een eigen song, dit met behulp van Ableton software en een drumcomputer.

Print your way up: 3D heroes

Hack je ondernemerstoekomst in Nerdlab! Onder het motto: ,,De ene is zijn afval, is de ander zijn 3D filament” gaan we samen met TRIDEA aan de slag. We experimenteren met het 3D printen met recyclagemateriaal en gaan in 6 weken proeven van circulair ondernemen.

Buren Bouwen Buurtspel

Nerdlab bevindt zich middenin de buurt Sluizeken - Tolhuis - Ham te Gent. We nodigen al z'n bewoners en bewonderaars uit om samen in te zoomen op hun meest en minst geliefde plekjes en het waarom daarvan.