Leren maken

Glass & Tech: a love story?

Denk je dat de kunst van het glasmaken een oud, vergeten ambacht is voor mannen met lange baarden? Niets is minder waar! Glas biedt eindeloze opties om het te combineren met nieuwe en innovatieve technologie.

Glass Mutated opent je geest om de mogelijkheden zelf te ontdekken.In deze beginnerworkshop werkt Gent Glas samen met Nerdlab om niet alleen de basistechnieken voor glas, maar ook de artistieke mogelijkheden van beeld en geluid te behandelen!

Samen creëren we een installatie van hedendaagse kunst die tentoongesteld zal worden tijdens het Mutation Festival 2019 (Bring Your Own Beamer) en tijdens een expo bij Gent Glas.We komen elke
dinsdagavond van oktober en november tussen 19u en 22u samen.

Er is een materiaal- en inschrijvingsprijs van €150 om de kosten voor het maken van glas te dekken. De registratiedeadline is 24 september. De plaatsen zijn beperkt. We geven voorrang aan deelnemers jonger dan 30 jaar, maar de workshop wordt georganiseerd voor personen van alle leeftijden. In geval van annulering dien je ons ten laatste een week voor de eerste samenkomst te verwittigen.

Heb je vragen of wil je je inschrijven? Stuur een e-mail naar michelle@nerdlab.be

Facebookevent

Andere projecten

The open arm project

Robotarmen met ingebouwde smartwatches of die sterker zijn dan elke menselijke arm. Tegenwoordig is het allemaal mogelijk! In 8 weken tijd maken we een prototype van een prothese arm. Kom mee brainstormen op 10 oktober.

KASK x Nerdlab: Algorave - Live coden

<< Algorave >> :: a meeting point of hacker philosophy, geek culture, and clubbing >>

Medialab Gent

Jongeren zijn ganse dagen bezig met digitale content te creëren en te verspreiden op sociale media, op zoek naar likes en comments. Maar wat als we jou nu allerlei technieken aanleren om wat jij nu al maakt to the next level te tillen?

CHASE x Nerdlab: Collab Challenge

CHASE en Nerdlab slaan de handen in elkaar en bieden jonge makers in digital storytelling en mediakunst de kans elkaar te besmetten en te verrijken met hun wildste ideeën. In een traject van 5 weken begeleiden we de geselecteerde projecten en makers richting een toonmoment in Antwerpen.

Summercamp: Music Lost & Found in Space

Muziek producen met data van de sterren en zwarte gaten? Dat kan deze zomer bij Nerdlab onder de vakkundige begeleiding van Valery Vermeulen (Center-MCS / Mikromedas).

Beatmaking

Op 5 opeenvolgende woensdagavonden leer je tijdens de BEAT IT workshop je eigen beats maken en producen in een eigen song, dit met behulp van Ableton software en een drumcomputer.

Print your way up: 3D heroes

Hack je ondernemerstoekomst in Nerdlab! Onder het motto: ,,De ene is zijn afval, is de ander zijn 3D filament” gaan we samen met TRIDEA aan de slag. We experimenteren met het 3D printen met recyclagemateriaal en gaan in 6 weken proeven van circulair ondernemen.

Buren Bouwen Buurtspel

Nerdlab bevindt zich middenin de buurt Sluizeken - Tolhuis - Ham te Gent. We nodigen al z'n bewoners en bewonderaars uit om samen in te zoomen op hun meest en minst geliefde plekjes en het waarom daarvan.