Leren maken

CHASE x Nerdlab: Collab Challenge

CHASE en Nerdlab slaan de handen in elkaar en bieden jonge makers in digital storytelling en mediakunst de kans elkaar te besmetten en te verrijken met hun wildste ideeën. In een traject van 5 weken begeleiden we de geselecteerde projecten en makers richting een toonmoment in Antwerpen.

1. Pitch je project of idee!
Op donderdag 12 september om 19 uur komen alle makers samen in Nerdlab en pitchen om de beurt hun project(idee). Na elke pitch wordt er wild gebrainstormd in groep over de mogelijkheden (uitbreiding/presentatie). Al doende worden die projecten gekozen waar de meest spontane en
enthousiaste samenwerking rond ontstaan om in groep hieraan verder te werken.

2. Cocreate!
Hierop volgt een traject van 4 weken waarbij minimum telkens twee verschillende makers een gedeeld project verder uitwerken, onder begeleiding van de coaches, die ook ondersteuning bieden richting presentatie en productie van de showcase.

3. Showcase!
Alle creaties en/of concepten stellen we tentoon begin november in Antwerpen. De gepresenteerde werken doelen op interactie (feedback) en/of participatie van zowel de toevallige voorbijganger als de bezoekers van de showcase.

Voor wie?

  • Je maakt dingen in de digitale wereld, de fysieke wereld of de augmented one.
  • Je kan je project of idee komen pitchen op de avond van 12 september
  • Je kan je vrijmaken voor een viertal contactmomenten bij voorkeur op donderdagen 19/9, 26/9, 3/10 en 10/10. Indien belet, kunnen onderling andere afspraken worden gemaakt onder de makers die samenwerken aan gekozen project.
  • Het resultaat of de tussenstand van jouw project wordt getoond in RAAT, de nieuwe plek in Antwerpen die KAVKA samen met AAIR cureert. Op zaterdag 2/11 stellen we alles op en op zondag 3/11 kan je een woordje vertellen aan bezoekers en passanten van de showcase. De expo blijft open tot 9/11.


Deelnemen?

Stuur een mailtje naar nathalie@nerdlab.beWens je gewoon aanwezig te zijn als maker om mee te brainstormen op de avond van 12/9, bevestig dan ook je aanwezigheid per mail.

Facebookevent

Andere projecten

The open arm project

Robotarmen met ingebouwde smartwatches of die sterker zijn dan elke menselijke arm. Tegenwoordig is het allemaal mogelijk! In 8 weken tijd maken we een prototype van een prothese arm. Kom mee brainstormen op 10 oktober.

KASK x Nerdlab: Algorave - Live coden

<< Algorave >> :: a meeting point of hacker philosophy, geek culture, and clubbing >>

Medialab Gent

Jongeren zijn ganse dagen bezig met digitale content te creëren en te verspreiden op sociale media, op zoek naar likes en comments. Maar wat als we jou nu allerlei technieken aanleren om wat jij nu al maakt to the next level te tillen?

Glass & Tech: a love story?

Denk je dat de kunst van het glasmaken een oud, vergeten ambacht is voor mannen met lange baarden? Niets is minder waar! Glas biedt eindeloze opties om het te combineren met nieuwe en innovatieve technologie.

Summercamp: Music Lost & Found in Space

Muziek producen met data van de sterren en zwarte gaten? Dat kan deze zomer bij Nerdlab onder de vakkundige begeleiding van Valery Vermeulen (Center-MCS / Mikromedas).

Beatmaking

Op 5 opeenvolgende woensdagavonden leer je tijdens de BEAT IT workshop je eigen beats maken en producen in een eigen song, dit met behulp van Ableton software en een drumcomputer.

Print your way up: 3D heroes

Hack je ondernemerstoekomst in Nerdlab! Onder het motto: ,,De ene is zijn afval, is de ander zijn 3D filament” gaan we samen met TRIDEA aan de slag. We experimenteren met het 3D printen met recyclagemateriaal en gaan in 6 weken proeven van circulair ondernemen.

Buren Bouwen Buurtspel

Nerdlab bevindt zich middenin de buurt Sluizeken - Tolhuis - Ham te Gent. We nodigen al z'n bewoners en bewonderaars uit om samen in te zoomen op hun meest en minst geliefde plekjes en het waarom daarvan.