Leren maken

We bouwen niet enkel dingen in Nerdlab. We organiseren ook trajecten waar we kinderen en andere jonge mensen creatief laten zijn met technologie.

STOOM VR

Tijd om stevig aan de slag te gaan met VR? Goesting om in bende aan een voorstelling te bouwen? Dan is het tijd voor STOOM!

Moving Data

We bouwen mee aan de voorstelling Follow me van Bflat. Deze freerunner-danser-muziekanten maken een voorstelling waarbij ze het publiek een kilometer een kilometer mee sleuren doorheen een straat. We bouwen naast deze fysieke versie ook een digitale beleving.

STEAM-Power

Tijdens de opleiding “STEAM Power” leiden we jeugdwerkers op tot volwaardige fablabinstructeurs. Samen met JES en Ingegno onder de vleugels van Digipolis bieden we een traject aan waar technische-, sociale- en creatieve vaardigheden centraal staan.

Deze projecten hebben we de laatste jaren gedaan.

26071082 148496635723268 5191204379423670272 N
Aqua

Aquarium: The Flooding case

Voor IMEC bouwden we een intelligent aquarium waarin een regencyclus wordt nagebootst. Met douchekoppen, watersensoren, een ge-3Dprinte riool, arduinos en een zelfgebouwde Antwerpse Meir zorgden we voor een demo model voor sensoren die zijn verstopt in het rioolsysteem van Antwerpen.

Img 0692 Web C Michiel Devijver
Img 0622 Web C Michiel Devijver

BYOB

Bring Your Own Beamer is een internationaal kunstconcept waar digitale makers hun werk komen presenteren via hun zelf meegebrachte beamer. Wij organiseren jaarlijks de grootste editie in België met een 80 tal makers en 1500 bezoekers.

Tumblr_Ougxlsjxu61W8Imfzo6_1280
Tumblr_Ougxlsjxu61W8Imfzo9_1280

Maak de stad

In de wijkbibliotheken van Gent bouwden we samen met een hoop joelende 8 tot 14 jarigen een ideale stad. We gingen aan de slag met een lasercutter om gebouwen te snijden, maakten kleine robotjes voor in de straten en fleurden de boel om met streetart.

Lan-Party-1
Lan-Party-2

Retro LAN-party flightcases

LAN party’s is so 00’s. Multiplayer gaming speelt zich vooral online af en het gezeul met pc’s en schermen is niet echt een beeld om naar uit te kijken. LAN party’s zijn echter ook een bron van pure nostalgie: je favoriete games die je tien jaar (of langer) geleden met je vrienden dat ene weekend eens kon samen spelen.

Enter de LAN-party flightcase! Een uniek concept waarbij een schare oude pc’s (denk Windows XP) netjes in houten – makkelijk vervoerbare – cases worden gestopt en samen in een grote flightcase de magie van de LAN parties van weleer zal doen herleven! Momenteel zitten we aan ons eerste prototype te werken, maar binnenkort kunnen we daadwerkelijk gaan gamen. Kom gerust een handje toesteken!

Machien-2-Square
Machien-7

Machien

Honderden schakels om iets heel eenvoudig te doen, dat zijn Rube Goldberg machines. Denk aan een domino blokjes die omvallen, maar dan met brandende koorden en vliegende televisies. De heren van OK GO, verheven dit bouwen tot kunst en we geven ze geen ongelijk. Machien doen we graag samen met heel veel mensen van allerlei pluimage. Die ene keer was dat vooral samen met Het Entrepot.

Ekko-3
Ekko-2

EKKO

Een Europees project waarbij de verschillende partners gewoon in hun hoofdkwartier bleven. We bouwden een rugzak (naar het protonpack van ghostbusters) met een gps-tracker en gprs module om altijd haar locatie doorgaf. Op die manier lifte ‘EkkO’ doorheen Europa waar ze door verschillende organisaties werd ontvangen.

Game-O-Tron-1-Square
Game-O-Tron-2

Game-o-tron 9000

Deze schoonheid was in de jaren 90 gastvrouw voor een NEO GEO met de arcade versie van Die Hard. Na een mooie carriere heeft scherm én moederbord de geest gegeven en kreeg ze een flatscreen en stevige processor in de plaats. Ze heeft nog nood aan nieuwe knoppen, een likje verf en een beamer die ook de omgeving van sfeer voorziet.