We bouwen samen dingen in Nerdlab. Fijne dingen. Uitdagende dingen. Spring gerust binnen, want jouw hulp kunnen we ongetwijfeld gebruiken! Al was het maar als proefkonijn.

Retro LAN-party flightcases

LAN party’s is so 00’s. Multiplayer gaming speelt zich vooral online af en het gezeul met pc’s en schermen is niet echt een beeld om naar uit te kijken. LAN party’s zijn echter ook een bron van pure nostalgie: je favoriete games die je tien jaar (of langer) geleden met je vrienden dat ene weekendeens kon samen spelen.

Enter de LAN-party flightcase! Een uniek concept waarbij een schare oude pc’s (denk Windows XP) netjes in houten – makkelijk vervoerbare – cases worden gestopt en samen in een grote flightcase de magie van de LAN parties van weleer zal doen herleven! Momenteel zitten we aan ons eerste prototype te werken, maar binnenkort kunnen we daadwerkelijk gaan gamen. Kom gerust eenhandje toesteken!

Machien

Honderden schakels om iets heel eenvoudig te doen, dat zijn Rube Goldberg machines. Denk aan een domino blokjes die omvallen, maar dan met brandende koorden en vliegende televisies. De heren van OK GO, verheven dit bouwen tot kunst en we geven ze geen ongelijk. Machien doen we graag samen met heel veel mensen van allerlei pluimage. Die ene keer was dat vooral samen met Het Entrepot.

© Kasper Vandermaesen Photography

BYOB

Bring Your Own Beamer is een internationaal kunstconcept waar digitale makers hun werk komen presenteren via hun zelf meegebrachte beamer. Wij organiseren jaarlijks de grootste editie in België met een 80 tal makers en 1500 bezoekers.

© Vicky Bogaert

EKKO

Een Europees project waarbij de verschillende partners gewoon in hun hoofdkwartier bleven. We bouwden een rugzak (naar het protonpack van ghostbusters) met een gps-tracker en gprs module om altijd haar locatie doorgaf. Op die manier lifte ‘EkkO’ doorheen Europa waar ze door verschillende organisaties werd ontvangen.

Game-o-tron 9000

Deze schoonheid was in de jaren 90 gastvrouw voor een NEO GEO met de arcade versie van Die Hard. Na een mooie carriere heeft scherm én moederbord de geest gegeven en kreeg ze een flatscreen en stevige processor in de plaats. Ze heeft nog nood aan nieuwe knoppen, een likje verf en een beamer die ook de omgeving van sfeer voorziet.

Video: LUCA School of Arts - campus C-mine

Zin om samen met ons een drone te maken die je naar school of werk vliegt? Of gewoon eens een pint te komen drinken in ons Nerdlab?

Kom eens langs